Hardware

De camera’s die u op deze website kunt bekijken zijn allen netwerkcamera’s. Deze camera’s publiceren hun beelden op internet zonder tussenkomst van een PC op de lokatie.

Wij gebruiken uitsluitend professionele ip-camera’s van de merken Mobotix en Axis De samenstelling van de camera’s wisselt regelmatig omdat wij graag steeds de nieuwst technieken willen laten zien en testen.

Via camera 1 kunt u de Markt van Sittard live streaming bekijken. De camera die hiervoor gebruikt wordt, is de Axis Q1755 met Pan-Tilt set. Deze camera beschikt over een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels, hierdoor zijn wij in staat er streaming beeld te weergeven in hoge kwaliteit. Daarnaast bied deze camera de mogelijkheid om in te zoomen naar voorkeursposities. Door de 10x optische zoom is het zelfs mogelijk in te zoomen op het haantje van de Sint Petrus Kerk.

Voor camera 2 maken wij gebruik van een PTZ-dome camera, de Axis P5534-E. Deze camera heeft tevens een HDTV kwaliteit van 1280 x 720 pixels en beschikt over 18x optische zoom. Hierbij bieden wij ook weer de mogelijkheid om de camera te positioneren op voorkeursposities.

De beelden van de camera’s worden weergegeven via SiteCam Hosting Services van WebcamCenter.nl. Via deze hosting kunnen wij de camerabeelden op verschillende manieren laten zien. Ook streaming video behoort nu tot de mogelijkheden. U kijkt naar een live-stream direct uit de streaming servers van ons datacentrum te Amsterdam.

SiteCam hosting maakt het ook mogelijk voor u om een beweegbare camera van afstand te bedienen. Dit is een unieke wijze van bedienen omdat het ip-adres van de camera volledig gemaskeerd wordt. Beheerders van ptz ip-camera’s zijn hier zeer blij mee. Ook heeft u de mogelijkheid een CamCard te sturen. Dit is een actueel live-beeld van het moment dat u kijkt, dat u verstuurd per E-Card naar een bekende. Zo kunt u ook anderen laten meegenieten middels een live-beeld van de markt te Sittard.

Voor meer informatie betreffende al onze hardware kunt u terecht op: WebcamCenter.nl